Fahri Perona: Në gjurmët e heroizmit detar, të tre marinarëve që humbën jetën në Flotën Luftarake Detare të Pasha Limanit

295

Jani Samara, Musa Karafili dhe Pandi Zisi dhanë jetën për të shpëtuar shokët dhe mjetet e lundrimit             

Të tre këta detarë janë: Jani Samara, i cili shërbeu në Nëndetësen e Tretë. Thoma Karafili që shërbeu në Anijen e Rimorkiatorit si dhe Pandi Ziso në anijen “Adriatiku”, Dragën. Të tre këta detarë , në anijen ku shërbyen, punuan dhe luftuan me përkushtim, duke përmbushur me sukses të gjitha detyrat që kishin për zbatim , në mbrojtje të ujërave territoriale të vendit tonë, duke kaluar deri në sakrificën sublime të tyre, duke dhënë jetën në shërbim të atdheut. Kurrë nuk është e tepërt dhe e vonuar për të shkruar për ata, për aktin heroik, për sakrificat, gatishmërinë dhe kontributin që ata dhanë në plotësimin e detyrave të mbrojtjes.

Jani Samara

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf