Enver Hoxhës i shtypa diplomën e luftës, Sali Berishës atë shkollës

280

Flet 89 -vjeçari, Guri Lubonja: Si shtypa materialet e luftës dhe të Enver Hoxhës . Si i shtypa desirtacionin Sali Berishës

Duart nuk më kanë lënë akoma. Ulem mbi makinën e shkrimit që e kam mësuar në moshën 12 vjeçare dhe hedh herë pas here mendime dhe shkrime. Më mundon pak shikimi.. Deri tani janë me mijëra fletët e shkruara nga dora e Guri Lubonjës.

Mbetet një nga të fundit liceist që ka patur profesor Enver Hoxhën. Këtë fakt ai e shpreh me krenari. Jo vetëm që e kisha profesor, por pata rastin që  në vitet e luftës të radhis materialet e shkruara nga dora  e tij. Materialet që kishin të bënin me punën e partisë nënshkruheshin”Tarasi”, ndërsa ato që kishin të bënin me luftën dhe shtypin nënshkruheshin “Shpati.”

-Si mësuat të shkruanit me makinë shkrimi?

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf