Dusha:Si i bllokoi për 12 vjet Petrit Dume 13 avionët e ardhur nga Kina

599

Specialisti Skënder Dusha: Janë ende në gjendje pune, të mos shiten për skrap

“Një pjesë e avionëve AN-2, specifikë për ekonominë, të dhuruar nga Kina në vitin jenë në gatishmëri e mund të përdoren në bujqësi, pasi janë ekonomikë, të manovrueshëm dhe kanë një kosto minimale në krahasim me avionët e tjerë që përdoren për shuarje zjarri, spërkatje me herbicide e shërbime të tjera të kësaj natyre. Është e pafalshme që këta avionë, të shiten për një dorë parash si skrap, ndërkohë që rivënia në punë lehtëson shpenzimet e shumta financiare që përdoren sot. 13 avionët ekonomikë që erdhën nga Kina i bllokoi për gati 12 vite Gjeneral Petrit Dume, duke këmbëngulur se i duhen për mbrojtjen.. ”. Kështu konfirmon në intervistën e dhënë për ‘Telegraf’, Skënder Dusha, specialist i njohur për teknikën e Aviacionit dhe ish-Shef i Mirëmbajtjes së Teknikës Fluturuese…

Zoti Skënder, cili është shqetësimi juaj lidhur me një lloj avionësh që aktualisht janë jashtë funksionit?

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf