Ditari i Veli Llakajt: Ju tregoj vetëvrasjen e Mehmet Shehut dhe ndëshkimet e bashkëpunëtorëve

391

Ditari i Llakajt, ish Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të Ushtrisë në vitet 1974-1982 dhe bashkëpunëtori i afërt i Mehmet Shehut për natën e 17 janarit 1981

…Kam qenë për 8 vite rresht, Shef i Shtabit të Përgjithshëm të Ushtrisë dhe zëvendës i Mehmet Shehut që ishte Kryeministër dhe njëkohësisht Ministër i Mbrojtjes. E kam njohur nga afër Mehmet Shehu, njiheshim e shkonim dhe familjarisht. Ishte dhe mbetet strategu më i madh i ushtrisë sonë. Është folur shumë pas ndarjes së tij nga jeta, për vrasje e vetëvrasje. Ka që thurin dhe e çojnë këtë tragjedi në kufinjt e legjendës. Kam qenë personi afër tij dhe njeriu që ishte ndër të parët në piramidën ushtarake që u ndëshkuan pas shpalljes së Mehmetit ‘armik‘. Për mua, Mehmeti u vetëvra nga sedra, pasi nuk duronte ta gjykonin në Byronë Politike dhe opinion njerëz të paaftë…!“.  Kështu shkruan në ditarin e tij Veli Llakaj, ish Shefi i Shtatmadhorisë Shqiptare në vitet 1974-1982 dhe një nga bashkëpunëtorët më të afërt të Mehmet Shehut. Më poshtë po japim pjesë nga ditari i Veli Llakajt….

E VËREÇA PËR MEHMET SHEHUN

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf