Dhimitër Lala: Enveri ishte pozant, qeshte, qante para kamerës, ishte aktor

216

INTERVISTA/ Flet një ndër operatorët e parë shqiptarë të Kinostudios, ish-partizani i Brigadës së IV Sulmuese, Dhimitër Lala

Në këtë pjesë të dytë operatori veteran Dhimitër Lala tregon për xhirimet me Mehmet Shehun, dy filmat e realizuar për Enver Hoxhën, udhëtimet në Gjenevë dhe në Irlandën e Veriut. Sipas tij, Mehmeti ishte i rreptë, nuk të falte asgjë, n.q.s nuk e xhiroje të merrte kamerën, ndërsa Enveri më i butë, pozat, të ndihmonte në filmime.

 Po kur ikët a patët ndonjë detaj tjetër në takimin mes Mehmetit dhe udhëheqësve kinezë?

Po, kur do iknim ata patën një bisedë në korridorin e aerodromit. Unë gjithmonë isha me kamer pranë. U fol për intelektualët apo njerëzit që ishin kundër vijës së partisë.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf