Dhimitër Lala: Adil Çarçani, udhëheqësi që më çoi në Bari për ekspozitë

521

INTERVISTA/ Flet një ndër operatorët e parë shqiptarë të Kinostudios, ish- partizani i Brigadës së IV Sulmuese Dhimitër Lala

 Në këtë pjesë të tretë veterani i operatorëve tregon, xhirimet në Itali në Irlandë, në Kakavijë dhe në shumë vende të tjera, por edhe burgimin e tij të pabesueshëm në Spaç. Këtu ai njihet dhe me Fatos Lubonjën dhe me Spartak Ngjelën.

 Ku ishte më mirë, në televizion apo në Kinostudio?

Secila ka të vetat. Në të dy këto institucione kishe qejf të punoje n.q.s kishe dëshirë dhe pasion. Këtu u njoha me shumë njerëz, u njoha me shumë personalitete që lanë gjurmë në jetën time.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf