CIA, ja kush e vrau Kryeministrin shqiptar Mehmet Shehu?!

1899

Libri me kujtime i Nikita Hrushovit, hedh dritë mbi misteret e vetëvrasjes së Shehut, Kryeministrit më jetëgjatë të Shqipërisë

Të panjohurat e Shqipërisë në librin e Hrushovit

Hrushovi në librin e tij autobiografik flet për Mehmet Shehun si kokëkrisur, nacionalist dhe aspak komunist… Interesant është fakti se Hrushovi “shpall”  Liri Belishovën agjente, pasi u tregoi rusëve ç’po bënin shqiptarët me Kinën, panjoftuar Moskën. Shehu ishte shtruar në spital, thotë Hrushov, dhe kur i treguam se po komplotonin kundër nesh me Kinën, u ngrit nga shtrati dhe menjëherë u kthye në Tiranë! Ai Koçi Xoxe e deklaron agjent të Titos dhe thotë se Stalini ja denoncoi Hoxhës… Hrushovi nuk thotë agjent për Shehun, as vetë libri KGB… Por incidenti i Alise me Hrushovin kur Hrushovi nuk e pranoi në mbledhje, si mëkëmbës i Enverit, le shumë dyshime! Çfarë dinte Hrushovi?… Vrasjen (vetëvrasja) nuk e ka bërë Hoxha, por banda që ishte pranë tij!… , cila mori pushtet dhe shkatërroi totalisht Shqipërinë për Serbinë, pasi duhej që Kosova të mos kërkonte Republikë ose Pavarësi! Këtu duhet të jete çelësi! Mjeku kush është? A ka një emër?… Luan Shmilli

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf