Çfarë ndodhi në 86 vjet, që nga Konferenca e Londrës që aneksoi Kosovën deri në Konferencën e Rambujesë, ku u projektua Pavarës

166

Pesë vjetori i Shpalljes së Pavarësisë së Kosovës mbledh politikanët shqiptarë në Prishtinë

 Nga Konferenca e Londrës në Konferencën e Rambujesë, llogariten 86 vjet. Por nga gushti i vitit 1913, kur Kosova u aneksua nga serbët me vendimin e 6 fuqive të mëdha, e deri në 6 shkurtin e vitit 1999 kur Kosova u nda përgjithmonë nga terrori serb, numërohen mijëra të pafajshëm, që u vranë nga klika pushtuese si edhe miliona krime, apo plaçkitje. Tetëdhjetë e gjashtë vitet e pushtimit, apo aneksimit të Kosovës konsiderohen si një ëndërr e keqe, ndërsa  5 vitet  e Pavarësisë, shkëlqejnë në historikun e lavdishëm të vëllezërve tanë, si një gjerdan ari. Pesë vjet të pavarësisë së Kosovës vlerësohen si periudhë e përballjes me probleme të trashëguara por edhe vështirësive për rimëkëmbjen ekonomike dhe afrimin me strukturat euroatlantike.

….

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf