Bashkim Qeli: Mehmet Shehu për fortifikimin kaloi me kalë nga Konispoli në Vermosh

574

INTERVISTA/ Flet ish- pedagogu i Akademisë Ushtarake, Bashkim Qeli: Si u realizua  Brezi i Çeliktë për mbrojtjen e Tiranës

 Bashkim Qeli ish -pedagog në Shkollën e Bashkuar, studiues, autor i disa librave ushtarak, por dhe me studime në fushën e historisë, rrëfen disa nga takimet  e tij në sistemin komunist me ish -ministrin e Mbrojtjes dhe ish- Kryeministrin Mehmet Shehu. Për përgatitjen në fushën ushtarake ai e cilëson Mehmet Shehun strateg dhe ideatorin e fortifikimit të Shqipërisë. Madje, në tërë takimet ai thotë se Mehmeti ishte konkret, vinte direkt në bazë, jepte udhëzime, ndiqte çdo stërvitje të madhe. Në disa prej stërvitjeve ai ka dhënë imtësi luftarake, që i habiste drejtuesit.

 Sa takime ke pasur me Mehmet Shehun?

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf