Bajame Hoxha-Çeliku: Ju tregoj internimin në Savër të Lushnjesm ku për 31 vjet nuk hëngrëm asnjëherë mish

575

Intervistë me poeten, shkrimtaren, gazetaren e ish përndjekur politik për 31vjet, Bajame Hoxha-Çeliku

Ajo është një grua plot vitalitet, që dhe pse 31 vjet në internim ka ditur ta gjejë vetveten duke shkruar, duke lexuar dhe duke punuar pa orar, Savra e Lushnjës u bë për të “ferri” dhe “parajsa”, por ajo dhe në kushte izolimi ccau përpara me rrugën e dijes. Hobi I saj ishte letërsia dhe në ccdo kohë që gjete mundësinë ajo botonte apo shkruante poezi dhe tregime. Menuja e përditshme ishte një copë bukë me pak sheqer dhe gjysëm kokre vezë kur duhej të punonte në punë të vështira bujqësie.

Zonja Bajame, mund të na thoni diçka për origjinën e fajmiljes tuaj?

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf