Av. Idajet Beqiri: Ja çfarë ndodhi kur unë dhe Shimitër Shuteriqi sollëm për herë të parë UÇK-në në Tiranë

202

Në përkujtim të ditlindjes së Akadaemikut të madh shqiptar që ngriti lart figurën e bashkëkombasve

Ishte muaj korrik i vitit 1998. UÇK-ja kishte kohë që kishte dal në dritë dhe vepronte në territorin e Kosovës. Politika zyrtare shqiptare, qeveria dhe opozita, ishin thuajse të një lionje në qëndrim, e anatemonin rëndë këtë formacion politiko-ushtarak, duke e konsideruar si mjaftë të dëmshme për zhvillimet politike në hapsirat shqiptare. Njeriu më gojë shthurur kundër UÇK-së ishte Berisha, i cili në atë kohë ishte në opozitë. Në deklarata të shumta ai e konsideronte UÇK-në si8 “dorë të zgjatur të Beogradit” dhe si “pjellë të Millosheviçit”.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf