Av. Agim Gjoleka: “Enver Hoxha: “Të luftohet me çdo kusht, që asnjë komunist të mos niset për në Itali””

304

Av. Agim Gjoleka: Ju tregoj kujtimet dhe jetën patriotike të Mehmetali  Shehu

Anëtarët e organizatës së Partisë Komuniste, anëtarët e celulave komuniste, dhe grupet e tjera pas themelimit të Partisë Komuniste

A)Anëtarët e celulave të para që u ngritën në Tiranë pas themelimit të Partisë

1.Enver Hoxha                               34.Fiqrete Sanxhaktari (Shehu)

2.Selim Alimerko                                 35.Teodor Heba

3.Misto Mame                                36.Ramize Gjebrea

4.Ali Demi                                     37.Nexhmije Xhunglini (Hoxha)

5.Jovan Bajraktari                          38.Nexhat Hyseni

6.Qiriako Deçka                             39.Tasi Mitrushi

Lidhjet dhe pseudonimet e udhëheqësve

  • Mbanin lidhje e korrespondenca “Shpati”, “Hyseni”, “Salarija”.
  • Mbanin lidhje të rregullta me K.Qarkor, prej nga merrnin udhëzime dhe raportonin.
  • Merrnin traktet nëpërmjet familjes Ilo Pandukut, Nexhi Najdenit, Muhamet Anadollit etj..
  • Mbanin lartë moralin, rezistencë ndaj armikut, agjitacion me të burgosurit jo politik, ngritje të kolektivit.
  • Në burg ishin krijuar  grupi i të rejave, grupi edukativ, një kurs kundër analfabetizmit.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf