Astrit Omeri:Si ndodhi incidenti në Kongresin e Rinisë, kur të gjithë operatorët që shkonin drejt Enver Hoxhës u rrëzuan në trot

201

INTERVISTA/ Flet operatori, i RTVSH-së, Astrit Omeri: Ramizi e mbajti fjalën për modernizimin e Radiotelevizionit Shqiptar. Si i xhirova 50 filma dhe 340 dokumentarë

Ai ka një rekord… Plot 340 filma dokumentarë në emisionin më të ndjekur “Sport –Kalitje” pa llogaritur këtu të tjerat siç janë 60 dokumentarë për alpinizmin, për skitë. E filloi punën në RTSH, kur ndërtohej Antena e Dajtit dhe e vazhdoi për më shumë se 42 vjet. Një jetë të tërë në RTSH. Kur i numëron vitet atij s’i besohet se si kanë ikur dhe sesi është rritur me këtë gjigand të medias vizive shqiptare. Ai mbetet një ndër nismëtarët e emisionit të parë sportiv “Sport-Kalitje-Shëndet” që mbetet më i shikuari në të gjitha vitet  e sistemit monist, por edhe në vitet e para të demokracisë.

 -Kur keni filluar për herë të parë në TVSH?

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf