Arrestimi i Nanos 19 vjet më parë, Berisha në frikë e panik për situatën

523

Autori i vetëm, të cilin socialistët bënin përgjegjës për arrestimin e Nanos, ishte Berisha. Mirëpo ky i është shmangur vazhdimisht përgjegjësisë për këtë akt. Thuhet se nuk ekziston asnjë dokument i tij për këtë çështje, pa le më ndonjë urdhër me firmën e tij. Ai vazhdimisht fliste për “pavarësi të organeve të drejtësisë”, ndërsa gazetarët nuk mund të mos vinin re faktin se Berisha gjatë gjithë kohës së burgosjes së Nanos e përmendte rrallë, tepër rrallë, për të mos thënë fare, emrin e rivalit të tij në krye të opozitës. Berisha i kundërshtonte vazhdimisht idetë e Nanos, por emrin e tij e shmangte nga ligjëratat, bënte sikur e harronte. Ai, me sa shihej, e ndjente rrezikshmërinë e çështjes Nano dhe donte të krijonte me çdo kusht alibinë e të qëndruarit sa më larg saj.

MANOVRAT E BERISHËS

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf