Agim Jazaj/ Gjëmon historia, “Moj Mavrovë e Drashovicë”

174
Lufta e Drashovicës, ndër epopetë e lavdishme të Luftës Antifashiste Nacional-Çlirimtare, e përkujtuar dhe e nderuar nga Bashkia e Selenicës.
Mediat vizive, lokale njoftuan në mënyrë recitive dhe ftuan gjithë njerëzit e trevës së Labërisë, Vlorës dhe jo vetëm në, Kujtimin, Nderimin dhe Festimin e Luftës së Drashovicës nga Bashkia Selenicës, nën kujdesin e kryebashkiakut Përparim Shametaj.
Sa herë kujtojmë dhe festojmë këtë epope, ndoshta mbi epopetë e Vlorës, na vijnë të afërta vargjet e largët:
te, po nxitonte ta zinte një armik tjetër, më i rrezikshëm, i egër e barbar: Nazizmi Gjerman”.
Shkrimin e plotë mund ta lexoni në numrin e sotëm të Gazetës Telegraf…