Agim Faja: “Enver Hoxhën e kam takuar 2 herë dhe e kam pikturuar 3 herë”

590

INTERVISTA/ Flet piktori i shquar Agim Faja: “Realizmi socialist, censuronte piktorët shqiptarë, por ajo kohë prodhoi kryevepra që pëlqehen në gjithë botën”

Në studion e tij jam befasuar. Një galeri pikture më vete. Ai po mbush 71 vjet që e ka kapur penelin në dorë dhe pikturat e tij tashmë ndodhen në të katër anët e botës. Asnjëherë se kish menduar se do të kishte në arkivin e tij aq piktura sa që sot nuk i numëron dot. Por ndër shumë punime të tij, ai veçon ilustrimin e abetares  shqiptare që kushdo e ka cilësuar si një ndër punimet e tij më cilësore.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf