Agim Çadri:Ju tregoj zonat kryesore, ku ndodhen burimet e floririt që nga Mirdita gjer në kështjellën e Ali Pashë Tepelenës

2394

Flet gjeologu Agim Çadri: Në Skrapar dhe Librazhd ekzistojnë vatra të floririt, njëlloj si në Alaskë

 Shqipëria është një vend i begatë me thesare floriri, por edhe me minerale ari. Kështu u shpreh dje, ish- gjeologu Agim Çadri,i cili ka gjithë jetën e tij që është vënë institucionalisht, në kërkim të floririt. Por deri tani ai dhe ekspeditat, ku ka bërë pjesë kanë gjetur vetëm një pjesë të vogël të këtij floriri, duke mos llogaritur rreth 2 mijë kilogram ar, në zonën e Librazhdit, i cili është verifikuar, por ende nuk është nxjerrë nga nëntoka. Më tej, ai tregon gjithçka që ka të bëjë me këtë problem, që nga thesari i Ali Pashë Tepelenës e deri te gërmimet në zonat kryesore të Tiranës…

 Kur e keni mbaruar shkollën gjeologjike?

per me teper lexoni Gazeten Telegraf