Abaz Kupi, nga përkrahës i lëvizjes, në bashkëpunëtor i pushtuesve

498

Historiani Kotani, apel për 100 -vjetorin e Pavarësisë: Mos nderoni ata që punuan kundër vendit!

Kotani: Ja dritë-hijet e personalitetit të Abaz Kupit nëpërmjet dokumenteve arkivore

Për të denigruar heronjtë dhe patriotët e vërtetë të kombit, pinjollët e bashkëpunëtorëve me pushtuesit nazi-fashistë, disa politikanë dhe pseudo-historianë, janë përpjekur dhe përpiqen të shtrembërojnë historinë dhe të ngrenë në piedestal figura të tradhtarëve të kombit apo të tjerëve që ndonëse kanë disa merita, renditen padrejtësisht në piedestal. Ndër këto figura janë  ish-mbreti i vetë shpallur Ahmet Zog, Mit’hat Frashëri,  Abaz Kupi, Muharrem Bajraktari, Halil Alina, Ali bej Këlcyra etj.. Referuar dokumenteve të kohës, ato të arkivave tona dhe të huaja, një nga figurat që ka punuar që ndonëse fillimisht punoi në të mirë të vendit, por që më pas bëri kundër Shqipërisë, e që fatkeqësisht sot tentohet ti jepet vendi i pa merituar në histori, është Abaz Kupi. Lidhur me këtë figurë, në vazhdim po sjellë fakte të grumbulluara nga arkivat…

Shkrimin e plotë mund ta lexoni në brendësi të “Telegraf” print