Vrasësi serial Dennis Rader zbuloi se çfarë e nxiti atë për të vrarë 10 viktimat e tij kur ai u hap të tregtonte për krimet e tij brutale dhe fëmijërinë në një intervistë të sapo zbuluar dhe të padëgjuar, të regjistruar kur ai kishte rrëfyer krimet e tij.

Rader, tani 73 vjeç, vrau 10 vetë, duke përfshirë dy fëmijë, në Ëichita, Kansas gjatë një pëeriudhe kohore 17-vjeçare midis 1974 dhe 1991, shkruan Daily Mail.

Vrasësi, i cili e quajti BTK për ‘lidhjen, torturën dhe vrasjen’, u arrestua në vitin 2005 dhe aktualisht po vuan 10 dënime të përjetshme të njëpasnjëshme  në një burg të Kansasit.

Rader tani është subjekt i një dokumentari të ri i cili përfshin intervistën e pa dëgjuar më parë për një gazetar televiziv lokal pasi ai i rrëfeu vrasjet.

Vrasësi brutal, ndërsa I shpjegon gazetarit krimet e tij të përbindshme shtron edhe pyetjen se si mundej një djalë si ai që shkonte në kishë dhe kishte familje të bënte ato krime.

“Unë dua që njerëzit e Sedgëick County, Shtetet e Bashkuara dhe bota të dinë se unë jam një vrasës serial”, thotë ai.

Ai vazhdoi të përshkruante çfarë e shtyu të vriste, dhëe njëkohësisht shokoi dhe me përgjgijen.

“Unë personalisht mendoj, dhe e di që nuk është shumë e krishterë, por unë në fakt mendoj se është një demon që është brenda meje”, tha ai.

‘Në një moment dhe kohë, më hynte kur isha i ri. Dhe në thelb më kontrolloi.

Kur u pyet nëse kishte ndonjë ndjenjë për dhjetë viktimat e tij, Rader u përgjigj:”Unë do të thotë, unë kam shumë ndjenja për ta,” tha ai.

Rader, i cili ishte ish-udhëheqës i kishës dhe i fshehu vrasjet e tij nga gruaja e tij dhe dy fëmijët, gjithashtu zbuloi në intervistë se ai filloi të vërejte anën e tij të errët në klasën e tetë.

Ai më parë ka thënë se epshi dhe dëshira për famë dhe fuqi e detyrojnë atë të vrasë.

Rader shmangi autoritetet për tre dekada, por vazhdimisht e përçmoi policinë rreth vrasjeve, gjë që përfundimisht çoi në kapjen e tij.

Ai filloi të komunikonte me detektivë të policisë në Ëichita nëpërmjet një floppy disk që autoritetet arritën ta gjurmonin.

Rader pasi kishte vrarë 10 persona synonte dhe të 11-in por i prishi planet policia. Viktimën e 11-të ai kishte pranuar se do ta vriste duke e varur me kokë poshtë.

Ai tha se hyri në oborrin e shtëpisë së gruas dhe trokiti në derën e saj, por e ndërpreu planin kurdisa punonjës të rrugës u shfaqën papritur për të punuar jashtë shtëpisë.

Rader planifikoi ta vriste atë pranverën e ardhshme, por u arrestua në shkurt të vitit 2005.

Detektivët e policisë së Ëichitës që kapën Rader në vitin 2005 thanë se ishin të zemëruar nga krenaria që ai shfaqi kur zbuloi detajet rreth torturave që ai kishte planifikuar t’i shkaktojë viktimës së 11-të.

Policia e kishte dëgjuar historinë nga vetë Rader në 2005, por vendosi në atë kohë për të mos e publikuar informacionin për të mbrojtur gruan.

    

Viktimat e Rader