Turqia ka nisur tre ditët e zisë për 95 njerëzit e vrarë

104
Turqia ka nisur tre ditët e zisë për së paku 95 njerëzit e vrarë nga sulmet e së shtunës në Ankara. Autoritetet kanë thënë se së paku 245 njerëz po ashtu janë plagosur. Qeveria turke i ka cilësuar dy shpërthimet kundër një marshimi për paqe, si akt terrorist. Kryeministri Ahmet Davutoglu ka thënë se ka shenja të fuqishëm se kamikazët kanë kryer shpërthimet.
Ato kanë ndodhur derisa një grup njerëzish është mbledhur për të kërkuar zgjidhje të konfliktit midis forcave turke dhe militantëve kurdë. Marshimi, i cili më pas është anuluar, është organizuar nga partitë pro-kurde dhe majtiste. Mijëra protestues më pas janë mbledhur në Stamboll, duke brohoritur parulla antiqeveritare dhe duke fajësuar qeverinë për sulmet me bomba në Ankara.