Tomislav Nikoliç: Kosova u krijua me terrorizëm, si ISIS

137
Presidenti Tomislav Nikoliç në Adis Abeba tha se njohja e Kosovës si shtet i pavarur ka shërbyer si model për ata të cilët kanë formuar ISIS-in. “Mua më duket se njohjet e tillë të ashtu-quajturit shtet të krijuar nga terrorizmi, do tu shërbejnë atyre që e kanë formuar atë”, tha Nikoliç. Përveç kësaj, ai deklaroi se negociatat me Serbinë dhe Kosovën dhe BE-në janë në një situatë shumë delikate. “Situata në lidhje me Kosovën është shumë kompleks. Është e vështirë për të negociuar me Kosovën, ku ata pretendojnë se kanë krijuar një shtet të pavarur dhe kur ajo është duke u bërë anëtare e BE-së.
Nikoliç, i cili po merr pjesë në takimin e Unionit Afrikan, ka thënë se marrëveshja e arritur në Bruksel ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës, duhet të zbatohet, shkruajnë mediat. “Ne jemi të detyruar të arrijnë një marrëveshje me Kosovën para se të mund të bashkohet me BE, dhe kjo marrëveshje do të jetë shumë e vështirë të jetë e mundur, sepse Serbia kurrë nuk do të njohë pavarësinë e Kosovës”, ka thënë ai.