Tërmeti në Itali: 15 mijë njerëz mbeten të pastrehë

240

Tërmeti më i fuqishëm në Itali që nga viti 1980 ka lënë
më shumë se 15 mijë njerëz të pastrehë, sipas agjencisë së mbrojtjes civile të
vendit.

Askush nuk u vra nga tërmeti, por
20 u plagosën, ku edhe u shkaktuan dëme të shumta në zonën e rrumbullakët të
qytetit Norcia, shkruan BBC.

Kryeministri Matteo Renzi
 po udhëheqë një takim me kabinetin të tij për të diskutuar rindërtimin
urgjent.

Tërmeti ndodhi  të dielën në
mëngjes, duke shkatërruar ndërtesat në disa qytete dhe fshatra në rajonin
qendror malor.

Pse tërmete të shumta kanë
goditur Italinë.