Tërmet i fuqishëm në Korenë e Veriut, ja dëmet e shkaktuara

28
Koreja e Veriut, është përballur me goditje dërrmuese pasi një serie tërmetesh që kanë shkatërruar zonën afër vendit të testimimeve bërthamore të tij.
Tremorët, rrëshqitjet e dheut dhe shpërthimi i fundit i bombës me Hidrogjen kanë shkatërruar pjesët kyçe të rajonit dhe zona bërthamore e Punggye-ri mund të braktiset, thonë ekspertët.
Sipas Daily Star, zhvillimi vjen disa orë pasi një tërmeti që me ndohet se ishte me magnitudë 2.7.
“Unë mendoj se rajoni Punggye-ri tani është mjaft i lagësht. Nëse Pyongyang shkon përpara me një test tjetër në zonë, mund të rrezikojë ndotjen radioaktive. “
Hong Tae-kyung, një shkencëtar i shkencave të tokës në Universitetin Yonsei tha: “Arsyeja pse Pyunggye-ri është bërë fusha e testimit nuklear në Korenë e Veriut, sepse kjo zonë është konsideruar e qëndrueshme dhe rrallë ka parë tërmetet në të kaluarën.
Nëse e vërtetë, kjo do të jetë një goditje e madhe ndaj ambicieve të Kimit dhe mund ta detyrojë atë të kryejë teste mbi tokë.