Tërheqja e SHBA, vendet e BE kërkojnë të përshpejtojnë marrëveshjen bërthamore me Iranin

123
Britania e Madhe, Franca dhe Gjermania mbeten të përkushtuara ndaj marrëveshjes bërthamore me Iranin, shkruan BBC
Mësohet se të tre superfuqitë botërore do të punojnë me të gjitha palët e mbetura
Fuqitë perëndimore i kanë bërë thirrje SHBA-ve të mos pengojnë zbatimin e marrëveshjes
Nënshkruesit e tjerë të marrëveshjes së vitit 2015, Rusia dhe Kina kanë deklaruar gjithashtu mbështetjen e tyre
Irani thotë se po punon për të shpëtuar marrëveshjen, pa përfshirjen e SHBA
Presidenti iranian Hassan Rouhani tha të premten se: “Kam urdhëruar ministrinë e Jashtme të negociojë me vendet evropiane, Kinën dhe Rusinë javët e ardhshme”
Marrëveshja e 2015 frenoi aktivitetet bërthamore të Iranit në këmbim të heqjes së sanksioneve nga OKB, SHBA dhe BE