Te udhëtosh me shpejtësi 2700 km/orë, ky avion mund ta bëjë realitet

106
Nga Milano në Nju Jork në njëqind e tetëdhjetë minuta. Koha për të parë dy ndeshje futbolli. Nga Roma në Sidnei në shtatë orë. Kjo është e mjaftueshme për të parë trilogjinë e filmave “Kryezoti i unazave”.
Ne do të duhet të presim disa vjet, por në Boom Technology janë të bindur: pas tre dekadash përfundoi purgatori i fluturimit supersonik.

Që ne vitin 2003, Concorde iu dhurua një hangari vetëm per tu shfaqur për vizitorët e muzeve. Tani , nje American start-up – financuar nga disa Fondeve të Investimeve dhe Richard Branson, pronar i Virgin – ka mbledhur disa nga mendjet e ndritura të NASA-s, Boeing, SpaceX, Lockheed Martin dhe Gulfstream per te mundesuar të punojnë për një avion të ri supersonik.

Këtu pastaj “Boom” ,i gjatë 52 metra, krahët e hapur 18 metra dhe një shpejtësi maksimale prej Mach 2.2, dmth 2716 km , dy herë më shumë se shpejtësinë e zërit.