Nëse ka një fustan ikonik në garderobën e Lady Diana është pikërisht mini-fustani i zi prej mëndafshi i veshur në qershor të 1994, pikërisht pak ditë para 33 vjetorit të ditëlindjes së saj, në 1 korrik.

Jo një ditë e rastësishme sepse në një njëjtën orë vetë Princi Carlo pranonte publikisht në televizin, për herë të parë, që e kishte tradhtuar Lady D.

Për të gjithë fustani i zgjedhur prej saj u bë ‘Reverenge dress’ fustani i hakmarrjes, me të cilin princesha donte të tregonte të gjithëve që ishte një femër e bukur, e lirë (pavarësisht marrëdhënies jashtëmartesore të bashkëshortit).

Nga ajo ditë, sipas asaj që analizuan mediat angleze, stili i Dianës nuk ishte më i njëjti. Dy vite më pas , në 1996, Lady Diana u divorcuar nga princi Carlo dhe u transformua në një femër ekstremisht glamour. Në 31 gusht të 1997, në moshën 36 vjeçare ajo vdiq në një aksident automobilistik në tunelin e Pont DE Alma në Paris, së bashku me të dashurin e saj Dodi Al-Fayet.

Diana Spencer lindi në 1 korrik 1961 në Sandringham. Në 1977, në një moshë shumë të re, 16 vjeç, ajo u njoh me Princin Carlo, që në atë kohë ishte 30 vjeç. Katër vjet më vonë, në 1981 ai i kërkoi të martoheshin. Dhe në 29 korrik 1981 ata u martuan. Ja një galeri me disa nga fotot e Lady Dianës.
Bouquets Outside Kensington Palace

Princess Diana visiting a patient at the London Lighthouse, a centre for people affected by HIV and AIDS, in London, October 1996. (Photo by Jayne Fincher/Getty Images)

LECH, AUSTRIA - APRIL 10: The Princess Of Wales With Her Two Sons, Prince William And Prince Harry On A Chair-lift During A Ski Hloiday In Lech, Austria (Photo by Tim Graham/Getty Images)

gettyimages-52101305-e1530280046192

The Princess of Wales greets her sons Prince William and Prince Harry on the deck of the yacht Britannia in Toronto, when they joined their parents on an official visit to Canada, 23rd October 1991. The Princess is wearing a Moschino suit. (Photo by Jayne Fincher/Princess Diana Archive/Getty Images)

GERMANY - NOVEMBER 05: Diana, Princess of Wales attending a banquet in Munich, She is wearing the Spencer tiara (Photo by Tim Graham/Getty Images)

gettyimages-52103149-e1530279714470

fustani i hakmarrjes