Shokuese/ Do t’i kërkonte dorën të dashurës, babai dhe vëllezërit i nxjerrin sytë 22 vjeçarit

365

U kërkoi familjarëve t’i kërkonin dorën vajzës që dashuronte, por një i ri pakistanez është dhuruar barbarisht nga babai dhe vëllezërit e mëdhenjt, të cilët kanë shkuar aq larg sa i kanë nxjerrë sytë.

Abdul Baqi, 22 vjeç i kishte treguar familjes për vajzën që dashuronte dhe u tha se donte të fejohej, por kërkesa tërboi babanë e tij 70-vjeçar Dost Muhammadin dhe katër vëllezërit, Abdul Ghani, Abdul Sattar, Abdul Rehman dhe Abdul Karim.

Ata e futën në një dhomë, e dhunuan dhe i nxorrën sytë me lugë dhe thikë. Madje ata e mbyllën nënën e tij në një dhomë tjetër, në mënyrë që mos të ndërhynte.

Duke folur nga spitali, i riu u shpreh i tramatizuar se:

Unë u rrëfeva se dua të martohem me të dashurën, babai fillimisht pranoi, por më vonë më mbylli në një dhomë dhe filloi të rrihte. Pasi më nxori njërin sy iu luta të ndalonin, por nuk patën mëshirë.”