Shkrirja e akujve në Groenlandë, a rrezikohet bota?

149
Disa shkencëtarë me në krye William Cogan në 2013 kanë qenë në Groenlande. Prej dy vjetësh ata masin rregullist shkrirjen e akullit në ishullin verior.
Rezultatet janë të frikshme dhe shkrirja e akujve po ndodh me shpejtësi të madhe.
Shkencëtari thotë se niveli i detit po rritet shumë shpejt dhe kjo rrezikon së tepërmi planetin tonë.