SHBA/ Huawei në ‘listën e zezë’ amerikane të tregtisë

143

Aktiviteti i Huawei është një rrezik për sigurinë kombëtare dhe për këtë arsye kompania e madhe kineze dhe 70 bashkëpunëtorët e saj kanë përfunduar në ‘Listën e zezë’ amerikane të tregtisë, që kufizon blerjet e komponentëve të Huawei nga kompanitë amerikane.

Një lëvizje kjo që-sipas autoriteteve amerikane- e bën të vështirë për Huawei të shesë produktet e saj duke marrë parasysh varësinë e tyre nga komponentët amerikanë.

Gjithashtu kompanive amerikane do u kërkohet një licencë e posaçme nëse duan të bëjnë biznes me Huawei.