SHBA: Demokratët të gatshëm të marrin pjesë në rinumërimin e votave

112

Përfaqësuesi i kandidates demokrate për president
të SHBA-ve, Hillary Clinton, Mark Erik Elias tha sot se në qoftë rifillon
rinumërimi i votave në Wisconsin, demokratët janë të gatshëm të marrin pjesë
edhe pse ata nuk kanë vërejtur ndonjë rregullsinë deri më tani.

“Ne
nuk planifikojmë për të filluar një rinumërim, por që ajo është bërë tashmë,
kemi në plan për të marrë pjesë, në mënyrë që të sigurohet që procesi do të
jetë i drejtë për të dyja palët”, tha Elias, raporton AFP.

Jill
Stein, e cila ishte kandidate presidenciale e Partisë së Gjelbër në zgjedhjet
në SHBA, ka paraqitur kërkesë për një rinumërim të votave në Wisconsin.

Sipas
një shkrese zyrtare të kësaj parie, ata duan që të sigurohet e vërteta e
votimit, pasi siç thonë detyra e tyre kryesore është mbrojtja e demokracisë dhe
përmes rinumërimit do të vërtetohet nëse votat e qytetarëve janë numëruar si
duhet.

Presidenti
i zgjedhur i SHBA-ve, Donald Trump, ka fituar në Michigan, Pennsylvania dhe
Wisconsin me vetëm 100,000 vota më shumë se Clinton