Serbi – Tsipras në Beograd Nuk ndryshojmë qëndrim ndaj Kosovës

128
Kryeministri i Greqisë, Aleksis Tsipras gjatë vizitëz së tij në Beograd i garnatoi homologut të tij serb, Aleksandër Vuçiç se qëndrimi për Kosovën nuk do të ndryshojë, shkruan B92. Ai tha se të dy popujt janë të lidhur nga tradita, kultura dhe historia.
“E ardhmja e Ballkanit mund të ndërtohet vetëm mbi themelet e së drejtës ndërkombëtare, në vend të ndërhyrjes dhe shkeljeve të rregullave. Në Ballkan, nuk ka vend për gjëra të tilla“, tha Tsipras.
Ai vuri në dukje se Athina zyrtare vazhdon të mbështesë Serbinë në rrugën e saj evropiane, dhe se ai do të insistojnë në përmirësimin e marrëdhënieve diplomatike mes dy vendeve, të cilat kanë këtë vit 150 vjetorin.
“Ne kemi theksuar rëndësinë strategjike të përfshirjes së Serbisë në Bashkimin Evropian, Greqia ju mbështet në mënyrë aktive dhe të qëndrueshme. Ne e dimë që ka vështirësi të mëdha dhe sakrificë të madhe nga populli serb për të përmbushur këtë qëllim, dhe ne do të ndihmojë atë,” tha Tsipras .
Nga ana e tij kryeministri Vuçiç tha se Serbia mbështet pjesëmarrjen e Greqisë në procesin e Berlinit, si dhe i janë mirënjohës Athinës për faktin se ajo nuk e ka njohur pavarësinë e Kosovës, shkruan B92 në Serbi.
“Ne biseduam për marrëdhëniet, si dhe rëndësinë për të ruajtur marrëdhëniet e mira me Kinën, Rusinë dhe vendet e tjera”, tha Vuçiç.