Rusia dhe Francë marrëveshje prej 1 miliard euro

310
VERSAILLES, FRANCE - MAY 29: (RUSSIA OUT) French President Emmanuel Macron (R) and Russian President Vladimir Putin (L) during their meeting on May, 29, 2017 in Versailles, France. Putin is visiting France for talks with Macron in the wake of the G7 summit, with the Ukrainian crisis, the war in Syria and Russia's ties with the EU expected to be on the agenda. (Photo by Mikhail Svetlov/Getty Images)

Rusia dhe Franca kanë nënshkruar gjashtë kontrata për investime të drejtpërdrejta në Rusi me vlerë rreth 1 miliard euro. Kontratat u nënshkruan gjatë forumit të biznesit në Shën Petersburg dhe që përkon me vizitën e presidentit francez, Emanuel Macron.

Shuma e marrëveshjes u njoftua të martën nga Kirill Dmitriev, kreu i Fondit të Investimeve të Drejtpërdrejta Ruse. Të gjashtë kontratat u nënshkruan në Forumin Ndërkombëtar Ekonomik të Shën Petersburgut (SPIEF), i cili mbahet të martën dhe të premten në ish-kryeqytetin rus.

Për krahasim, investimi i drejtpërdrejtë i huaj në Rusi në vitin 2017 arriti në 27.9 miliardë dollarë.