Rrëshqitje masive dheu në Kinë, 49 të vdekur

141

Ky është momenti i tmerrshëm që një rrëshqitje e tokës me baltë dhe ujë shtyn dhjetëra makina dhe kamionë nga rruga në jug të Kinës.

Të paktën 49 persona kanë vdekur dhe 14 të tjerë janë zhdukur që nga fillimi i reshjeve të rënda në fillim të këtij muaji, shkruan Daily Mail.

Përmbytjet, rrëshqitjet e tokës dhe rrëshqitjet e shkaktuara nga përmbytjet kanë dëmtuar më shumë se 4.5 milionë njerëz në tetë krahina.

Komiteti i reduktimit të katastrofave të Kinës tha se më shumë se 7,000 shtëpi janë shembur dhe më shumë se 300,000 njerëz janë evakuuar pasi ujërat e përmbytjes kanë arritur në dy metra (6,5 metra) në disa zona.