Presidenti Hollande: BE të bëjë thirrje për armëpushim në Aleppo

41

Presidenti francez Francois Hollande tha se do të donte
që liderët e  vendeve anëtare të bashkimit Evropian në samitin e sotëm në
Bruksel, të bëjnë  thirrje për një armëpushim në Aleppo për të lejuar
evakuimin e civilëve dhe të plagosurve.

“Armëpushimi
është parakusht për të ndodhur një gjë e tillë, dhe kjo është ajo që Këshilli i
Evropës duhet të kërkojë -Armëpushim dhe evakuimin e të gjithë civilëve dhe në
fund negociata politike.  Evropa duhet të sigurohet  që zëri i saj të
dëgjohet”, tha ai, raportojnë mediat ndërkombëtare.