Papa Françesku viziton Kolumbinë, apel kundër dhunës ndaj grave

167
Papa Françesku ka dënuar dhunën verbale dhe fizike ndaj grave dhe ka bërë thirrje për respekt, duke iu drejtuar turmave të mëdha, gjatë vizitës së tij në Kolumbi. Sa gra kanë vuajtur në heshtje, pasojat e dhunes” shtroi pyetjen kreu i Vatikanit përpara besimtarëve të mbledhur në qytetin e Villavicencio.
Ai u ndërpre në mënyrë të vazhdueshme nga duartrokitjet, ndërsa u tha të pranishmëve të shumtë, se shumë komunitete ende vazhdojne me zakone patriarkale dhe shoviniste. Kreu i Vatikanit mori një mirëseardhje të ngrohtë në Kolumbi, një vend me shumicë katolike.

Papa argjentinas është Papa i parë që vizitoi vendin, pas më shumë se tre dekadash ndërsa nënvizoi se Bibla ‘gëzon’ për gratë që janë të forta dhe me ndikim.

Papa ndodhet në një udhëtim pesë-ditor për të treguar mbështetje për procesin e paqes në Kolumbi.