Është një nga romancat më të mëdha të historisë moderne. Më 20 nëntor të 2018-ës, Mbretëresha dhe Princi Philip festojnë 71-vjetorin e martesës, më e gjata e monarkisë Britanike.n Do të jetë një përvjetor i ëmbël dhe i veçantë ndjekur nga një grup mikpritësish për monarkinë britanike.

Këtë vit Mbretëresha dhe Princi Philip u bënë stër-gjyshër për të gjashtën dhe të shtatën, ndjekur nga lindja e fëmijës së tretë të Princit Ëilliam dhe Kate Middleton në prill dhe fëmijës së dytë të Zara Tindall, Lena në gusht. Ata të dy ishin dëshmitarë të martesës së nipërve të tyre këtë vit. Në maj, Princi Harry u martua me aktoren Meghan Markle në kështjellën “Windsor” dhe disa muaj më vonë në tetor, martesën e Princeshë Eugenie, e cila kurorëzoi lidhjen afatgjatë me të dashurin Jack Brooksbank.