Nikolliç; BE nuk e pranon Serbinë pa zgjidhur çështjet me Kosovën

128

Presidenti i Serbisë, Tomislav Nikolliç ka thënë ka marrë mesazhe të qarta nga Bashkimi Evropian në lidhje me çështjen e Kosovës dhe pozicionin serb karshi vendosjes së sanksioneve ndaj Rusisë.

Në një intervistë për RTS, ai ka theksuar se nga komisionari evropian, Johannes Hahn ka dërguar mesazhe të qarta se Serbia nuk do të jetë pjesë e Bashkimit Evropian pa zgjidhjen e çështjeve me Kosovën.

Kjo sipas tij, nënkupton që pasi në Bashkimin Evropian shumica e vendeve e kanë njohur pavarësinë e Kosovës do të duhej që edhe Serbia të pajtohej me këtë fakt.

“Më tha prerazi, nuk ju duam me probleme të pazgjidhura me Kosovën”, ka thënë presidenti serb.

Por, sipas tij Serbia ka qëndrimin e vet se nuk do ta njohë kurrë pavarësinë e Kosovës.

Nikoliç ka folur edhe në lidhje me kërkesat e BE-së ndaj Serbisë në raport me vendosjen e sanksioneve ndaj Rusisë, si një nga vendet mike të këtij shteti.

“Më ka thënë se ju mund të vazhdoni tani për tani (duke mos vendosur sanksione), pasi që nuk jeni anëtare e BE-së, por në të ardhmen duhet t’u përmbaheni politikave të Bashkimit Evropian”, ka deklaruar Nikolliç.