Në Japoni një robot do japë lajmet

284
Një robot i quajtur Erica do të bëhet folësja e parë televizive në një edicion informativ në Japoni.
Sipas tyre, ka një nga sistemet artificiale më të përparuara në botë, do të marrë rolin e saj të ri në prill. Sipas krijuesit të saj Hiroshi Ishiguro, është i ngrohtë dhe i kujdesshëm dhe së shpejti mund të ketë një “vetëdije të pavarur”. Erica ka një hapësirë lëvizjeje deri në 20 gradë.
Ajo është përshkruar aq realiste sa mund të ketë një shpirt. Të shohim si do e realizojë dhënien e lajmeve një robot!