Në burg për korrupsion, lirohet ish-kryeministri i Kroacisë, Ivo Sanader

89
Ish-kryeministri i Kroacisë, Ivo Sanader, është liruar sot nga burgu i Remetinec i Zagrebit. Sanader ishte dënuar më 2012 nga një gjykatë kroate për shkak të përfshirjes në korrupsion.
Sakaq, ish-kryeministri ishte dënuar në vitin 2010 nga autoritetet kroate për dy raste të korrupsionit. Ish-Kryeministri kroat kishte ikur nga Kroacia, por ishte kapur në Austri dhe më vonë ishte arrestuar përsëri në shtetin kroat më 2011. Në nëntor të vitit 2012 ai ishte dënuar me 10 vjet burg, që më vonë i ishte reduktuar në 3.