Ministri i jashtëm anglez Johnson kërkon avion… personal! Dëshira e tij ngjall polemika

256

Ministri i Jashtëm i Anglisë, Boris Johnson mendon se i nevojitet një avion personal, një avion për Brexit, i nevojshëm për t’i lejuar të rrisë numrin e misioneve dhe kontakteve në botë, me qëllimin e rritjes së interesave të mbretërisë.

Dëshira e tij, që vjen nga Amerika e Jugut, ku ndodhet për një samit të G20, mjaftoi që në Londër të fillonin polemikat.

”Il JumboJo Jet”, e ironizon ”Daily Mirror”, filolaburiste, që e quajti të pabesueshme idenë e ministrit.

Por, ministri i Punëve të Jashtme nuk heq dorë nga kërkesa.

”Brexit Jet’ duhet, nëse shpenzimet janë të llogjikshme, sepse avioni ‘Voyage’ në dipozicion të ministrave nuk është kurrë i disponueshëm’’, thekson ai.