Maqedonia ndërton gardh në kufirin me Greqinë, për të penguar emigrantët ekonomikë

146
Maqedonia po ngre një gardh në kufirin me Greqinë për të penguar ata që i quan “emigrantë ekonomikë” nga Lindja e Mesme dhe vende të Afrikës, ndërsa shtetasit e Sirisë, Irakut dhe Afganistanit do të lejohen të hyjnë dhe të vazhojnë rrugën drejt vendeve evropiane. Sot, gjendja në jug të Gjevgjelisë ishte e qetë, ndërsa qindra imigrantë vazhdojnë të presin në Idomeni, në anën greke te kufirit.