Lajm i keq vjen nga Gjermania, pezullon Shengenin

19
Samiti i G20 do të mbahet më 7-8 korrik në Hamburg dhe, për t’iu shmangur rreziqeve të ndryshme do të ketë kontrolle të mëdha, para dhe pas samitit.
Pas Italisë edhe Gjermania ka pezulluar Shengenin dhe arsyeja është e njëjtë, Samitet e G7 dhe G20.
Italia ka pezulluar Shengenin për dhjetë ditë dhe kjo do të vlejë deri në fund të muajit maj.
Samiti i G20 do të mbahet më 7-8 korrik në Hamburg dhe në mënyrë për t’iu shmangur rreziqeve të ndryshme do të kontrolle shumë të mëdha para dhe pas samitit.
Kontrollet kufitare do të jenë shumë të rrepta, derisa të gjitha institucionet janë të njoftuara për këta hapa.