Kriza në Ukrainë, Putin takon sot Papa Françeskun

122
Presidenti i Rusisë, Vladimir Putin, do të qëndrojë sot në Itali. Putin do të takojë në Vatikan Papa Françeskun, me të cilin do të bisedojë për krizën në Ukrainë, gjendjen e të krishterëve në Lindjen e Mesme, si dhe për marrëdhëniet ortodokde-katolike.
Papa, deri më tash, nuk ka marrë anë në krizën në Ukrainë, ndërsa fuqitë perëndimore kanë sanksionuar Rusinë për shkak të aneksimit të paligjshëm të Krimesë dhe nxitjes së trazirave në lindje të Ukrainës.
Putin do të qëndrojë edhe në Millano dhe Romë. Italia, tradicionalisht, ka lidhje të fuqishme me Rusinë.