Kina shkurton normën bazë të interesit

146
Kina ka shkurtuar normat e interesit në përpjekje për të nxitur rritjen ekonomike. Banka Qendore sot ka shkurtuar normën bazë të interesit nga 0.25 për qind në 4.6 përqind, dy ditë pas filluan trazirat në tregun e aksioneve. Gjithashtu janë ulur sasinë e rezervave të bankave, në mënyrë që të rritet rrjedhja e parave në ekonomi. Ky vendim rrit çmimet e aksioneve evropiane dhe amerikane. Tregu i aksioneve në Kinë ka filluar të ketë rënie të mëdha që prej muajit qershor. Pas dekadave të rritjes së shpejtë ekonomike, Kina është duke u ballafaquar tash me një stagnim të rritjes ekonomike.