Katalunja voton pro-shpalljes së pavarësisë nga Spanja

247
Parlamenti rajonal katalans ka votuar për të shpallur pavarësinë nga Spanja, menjëherë pasi kjo e fundit vendosi sundimin direkt.
Lëvizja u mbështet 70 me 10 në një botim të bojkotuar nga deputetët e opozitës.
Kryeministrit spanjoll Mariano Rajoy më herët u tha senatorëve se ishte e nevojshme rivendosja e drejtëpërdrejtë e sundimit direkt për të kthyer ligjin demokracinë dhe stabilitetin në Katalunjë.
Kriza filloi kur katalanasit mbështetën pavarësinë në një votim të paligjshëm më parë këtë muaj.