Të paktën 29 fëmijë kanë humbur jetën dhe dhjetra të tjerë janë plagosur, pasi autobusi i shkollës me të cilin udhëtonin u hodh në erë pas një sulmi ajror.

Fëmijët po udhëtonin në një autobus që u godit në një treg në Dahyan, në krahinën veriore të Saada.

Raketat u hodh nga koalicioni i udhëhequr nga Saudite që luftonin rebelët shiitë Houthi në zonë, në hakmarrje për një grevë në Arabinë Saudite.

29 nga 47 personat e vrarë ishin fëmijë nën moshën dhjetëvjeçare dhe më shumë se 60 persona janë të plagosur.

Televizioni Al Masirah i udhëhequr nga rebelët e Jemenit shfaqi imazhe dramatike të fëmijëve të plagosur, rrobat e tyre dhe çanta shkollore të mbuluara me gjak, ndërsa ata ishin në shtrirë në spitale.