“Jam e dërguara e Zotit”, infermierja vret 8 pacientët e saj

180
Një ish-infermiere u deklarua fajtore të enjten për vrasjen e tetë pacientëve në shtëpitë e pleqve të Ontario, Kanada.
Sipas The New York Times, infermierja Elizabeth Tracey Mae Wettlaufer, 49 -vjeç, u ka injektuar insulinë 14 personave pa ndonjë arsye mjekësore. Tetë prej këtyre injektimeve u vërtetuan fatale ku gjetën vdekjen e menjëhershme.
Tetë pacientët që vdiqën ishin nga mosha 75 deri në 96 vjeç. Shtatë prej tyre jetonin në një shtëpi pleqsh në Woodstock, ndërsa i teti në një banesë tjetër në London. 
Ditën e gjyqit Wettlaufer tha se ishte ndier e zemëruar për karrierën e saj dhe se personat që vdiqën sipas saj ishin të këqij.
Ajo i tha gjykatësit se ajo nuk ishte nën ndikimin e drogës apo alkoolit gjatë kryerjes së injeksioneve, por se ishte e dërguara e Zotit.
Wettlaufer është arrestuar në vitin 2016 dhe do të vuajë dënimin, pasi akuzohet për vrasje me dashje