Jahjaga: Vandalizmi ndaj pronave sllovene dëmton Kosovën

225
Presidentja e Republikës së Kosovës Atifete Jahjaga dënon aktet e dhunës ndaj pronës së kompanive sllovene të biznesit, duke i vlerësuar të papranueshme dhe në kundërshtim me vlerat e shoqërisë demokratike. Jahjaga, sipas komunikatës së Zyrës së informimit të Presidencës, thekson se “aktet e dhunshme të drejtuara ndaj pronës së kompanive sllovene, pavarësisht nga motivet, janë veprime vandale dhe cënojnë lirinë”.
“Veprimet vandale të drejtuara ndaj pronës pengojnë zhvillimin demokratik të vendit, dëmtojnë imazhin dhe kredibilitetin e tij dhe pengojnë gjithashtu edhe bërjen e biznesit në vend. Marrëdhëniet e Kosovës me shtetet e tjera ndërtohen me mirëbesim dhe veprimet e Kosovës gjithnjë do të jenë në mbështetje të akteve, normave dhe ligjeve ndërkombëtare”, thuhet në reagimin e presidentes.
Jahjaga u bën thirrje të gjithë qytetarëve që të ruajnë qetësinë dhe të ruajnë maturinë dhe kërkon nga organet e rendit që të kapin autorët e akteve të dhunës dhe t’i nxjerrin përpara drejtësisë.