Itali/ Arrestohen shqiptarët, vidhnin vetëm “Range Rover” në aeroporte dhe i fshihnin “nën tokë” për shkak të…

209

Dy shqiptarë, 45 dhe 41 vjeç përfunduan në prangat e karabinierëve në Varese, të cilët ekzekutuan një urdhër ndalimi me burg nga gjykata me kërkesë të prokurorit.

Të dyshuarit ishin pjesë e një bande prej katër personash, të gjithë me kombësi shqiptare, të akuzuar për vjedhje makinash dhe apartamentesh.

Grupi kriminal ishte specializuar në vjedhjet e “Range Rover” dhe makinat e tjera të mëdha, të cilat i gjetën në aeroportet e Milanos, Malpensa dhe Linate. Hetimi, i koduar “Evoque” duke iu referuar një prej modeleve të prodhuesit të makinave të shënjestruara nga kriminelët, filloi në fund të shtatorit të vitit të kaluar, pas kontrolleve të përditshme të sistemit të videove në aeroport, i cili përbëhet nga mbi dy mijë kamera.

Kjo bëri të mundur verifikimin e të dyshuarve, të cilët u larguan në bordin e dy makinave të vjedhura. Në qytetin e Milanos, ata kishin nën zotërim dy garazhe nëntokësore ku parkonin përkohësisht automjetet e vjedhura, me qëllim që ato t’i bënin të padukshëm për sistemet e zbulimit satelitor të instaluar në makina të vjedhura. Pasi u pastruan, automjetet iu shitën blerësve të rinj, mbi të cilët hetuesit vazhdojnë të hetojnë.

Karabinierët kanë zbuluar vjedhjen nga banda të të paktën pesë makinave :Range Rover” dhe vjedhjen e një makine tip “Jaguar F – Type”, të cilën grupi kriminal i përdori edhe për kryerjen e krimeve të tjera. Dy nga të dyshuarit e sotëm të arrestuar janë përgjegjës edhe për një seri prej 4 vjedhjesh në provincat e Ravennas dhe Breshias, ku kanë marrë para, veshje të shtrenjta, bizhuteri dhe në një rast edhe ndonjë makinë.

Për episodet e fundit, gjykatësi i Gjykatës së Ravennas lëshoi ​​masa të tjera paraprake në burg kundër dy anëtarëve të bandës, njëri prej të cilëve është ende në kërkim.

Gjatë aktivitetit – natën ndërmjet 28 dhe 29 marsit të kaluar, policia filloi arrestimin e guximshëm të dy të dyshuarve të arrestuar, teksa vidhnin një “Range Rover” brenda një parkimi të terminalit 1 dhe pas një ndjekje të shkurtër, automjeti u përmbys për shkak të shpejtësisë së lartë.

Të arrestuarit do të dalin përpara gjykatës së rrethit Busto Arsizio në dispozicion të Autoritetit Gjyqësor.