Indi, inaugurohet statuja më e lartë në botë, 182 metra

339
epa07132434 A handout photo made available by the Indian Press Information Bureau (PIB) on 31 October 2018 showing the Indian Prime Minister Narendra Modi near the newly built and inaugurated Statue of Unity, a monument dedicated to Indian independence movement leader Sardar Vallabhbhai Patel, near Narmada Dam in Gujarat, India, 31 October 2018. Prime Minister Modi inaugurated the 182 metres or 597.11 feet statue which is the tallest in the world which cost 430 million US dollars to construct. EPA/PRESS INFORMATION BUREAU PIB / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Kryeministri indian Narenda Modi ka inauguruar këtë mëngjes në Kewadyia, në shtetin e Gujarat, statujën më të lartë në botë, 182 metra.

Monumenti gjigand i quajtur Statuja e Unitetit portretizon Sardar Patel, burrin e shtetit që menjëherë pas 1947 arriti të krijojë Bashkimin Indian, duke bashkuar 562 shtetet e vogla ekzistuese. Data e zgjedhur për inaugurim përkon me 143-vjetorin e lindjes së burrit të shtetit.

E lartë dyfish më shumë se Statuja e Lirisë, figura e Patel është vendosur në Narmada, në ishullin e Sadhu Bet, përgjatë lumit, pranë digës së Sardar Sarovar.

Në diskutimin e tij të inaugurimit, Kryeministri ka pranuar që statuja është simbol i aftësive teknike dhe inxhinjerike të Vendit, duke ju përgjigjur kështu polemikave të vazhdueshme për këtë vepër gjigande.

foto galeri